Ανακοινώσεις

ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

   Το Ωδείο Φλώρινας ανακοινώνει ότι η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Κιουταχειωτών –  Μικρασιατών Φλώρινας, βαδίζοντας στον 6ο χρόνο λειτουργίας της και έχοντας πλέον στη φαρέτρα της επιτυχημένες εμφανίσεις εντός και εκτός νομού, συνεχίζει και φέτος τις τακτικές της πρόβες

Αρχείο ανακοίνωσης: 

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Προσχολική Μουσική Αγωγή

 για παιδιά 4 έως 6 ετών

 

Βασική Μουσική Αγωγή

για παιδιά 6 έως 8 ετών

 

Παυλίνας Λιάτσου και Χαρίκλειας Παπανικολάου

(ειδικοί επιστήμονες στο παιδαγωγικό τμήμα του Α.Π.Θ.)

 

Η «Μουσική Αγωγή» είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από δύο διετείς κύκλους, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικίες που απευθύνεται. Δίνει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να έρθουν από νωρίς σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής με στόχο να την αγαπήσουν.

Είναι αποδεδειγμένο, ότι ένα πρώιμο μουσικό ξεκίνημα μπορεί να ξυπνήσει και να αναπτύξει τις μουσικές ικανότητες και επιδεξιότητες των παιδιών, αλλά και να συνεισφέρει πολλά στη γενικότερη ψυχική, πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη. Έτσι το πρόγραμμα της «Μουσικής Αγωγής», εκτός από τη μουσική καλλιέργεια, αποσκοπεί στη γενικότερη ανάπτυξη του παιδιού και την ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, την πρωτοβουλία, τον αυτοέλεγχο και την αυτενέργεια, τη συνεργασία και την κοινωνικοποίηση. Καλλιεργεί τις κινητικές δεξιότητες του παιδιού και του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει τρόπους έκφρασης. 

Ως προς το καθαρά μουσικό σκέλος, τα παιδιά εξοικειώνονται μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με τις μουσικές έννοιες και με το ρυθμό. Εισάγονται στη μουσική γραφή και ανάγνωση. Καλλιεργείται συστηματικά η φωνή μέσα από τραγούδια και ποικίλα φωνητικά παιχνίδια. Καλλιεργείται η ακοή και αναπτύσσεται η δεκτικότητα ακρόασης όλων των ειδών μουσικής (της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας). Πειραματίζονται, γνωρίζουν και παίζουν με τα κρουστά όργανα, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Εξοικειώνονται με όλα σχεδόν τα μουσικά όργανα, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν τα ίδια το όργανο που τους ταιριάζει, αν θέλουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη μουσική.

Το μέσο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων είναι το παιχνίδι, που διαμορφώνεται, έτσι ώστε να ενισχύεται η φυσική περιέργεια του παιδιού, η ενεργητική εξερεύνηση και η προσωπική ανακάλυψη, που αποτελούν διαδικασίες μάθησης.

 

Το μάθημα είναι ομαδικό γίνεται μια φορά την εβδομάδα, διαρκεί 75 λεπτά και ακολουθεί σύντομη συνεργασία με τους γονείς. Πέρα από τον εξοπλισμό του χώρου σε μουσικά όργανα και άλλα διδακτικά υλικά, κάθε παιδί έχει το δικό του μεταλλόφωνο (μουσικό όργανο, όχι παιχνίδι) και τα βιβλία του προγράμματος (1 βιβλίο για κάθε εξάμηνο), που συνοδεύονται από ενημερωτικά έντυπα για τους γονείς.

Στην εφαρμογή του προγράμματος σημαντικό ρόλο παίζουν οι γονείς με τους οποίους υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία. Η ενεργή συμμετοχή τους ενδυναμώνει το ενδιαφέρον των παιδιών γι’ αυτό που κάνουν και βοηθά στην πιο αποτελεσματική επίτευξη των στόχων.

Το πρόγραμμα της «Μουσικής Αγωγής για την προσχολική ηλικία», καταρτίστηκε από τις μουσικοπαιδαγωγούς Παυλίνα Λιάτσου και Χαρίκλεια Παπανικολάου (ειδικοί επιστήμονες στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.) και εφαρμόζεται με επιτυχία από το 1985 σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας.

 

Το μάθημα διδάσκεται από  την κ. Πετρίνα Ζωγράφου και την κ. Ευγενία Γάκη, ειδικά εκπαιδευμένες  από τις δημιουργούς του προγράμματος στην γόνιμη και αποτελεσματική εφαρμογή του.

 

Δίδακτρα : 25 € το μήνα

 

Το μάθημα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ωδείου ώστε να είναι ελκυστικοί για τα παιδιά και οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με το ενδεδειγμένο υλικό και όργανα που απαιτούνται για την σωστή και ουσιαστική λειτουργία του μαθήματος.

 

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να επικοινωνήσουν με την

Διεύθυνση του Ωδείου για επιπλέον πληροφορίες

 

 

   Για εγγραφές έως τις 10 Οκτωβρίου ισχύει έκπτωση 50% στο κόστος της εγγραφής

 

 

ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναγνωρισμένο από το κράτος

Αργυροκάστρου 9 53100 Φλώρινα τηλ.-φαξ:2385046542

Παράρτημα Αμυνταίου: 28ης Οκτωβρίου (πρώην λέσχη προσκόπων) 53200 Αμύνταιο τηλ.-φαξ:2386024243

e-mail: oflopef@otenet.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2019-2020

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Ωδείο Φλώρινας καθώς και στο παράρτημα Αμυνταίου  αρχίζουν την 4η Σεπτεμβρίου. Θα λειτουργήσουν και φέτος:

Τμήμα προσχολικής μουσικής αγωγής για παιδιά από 4  έως 6 ετών,

Τμήμα μουσικής προπαιδείας για παιδιά από 6 έως 8 ετών,

Αρχείο ανακοίνωσης: 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Φλώρινα 08/07/2019

Αρ.πρωτ.: 83

 

 

                 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλεί όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ως Δάσκαλοι και Καθηγητές στη Φλώρινα & στο παράρτημα Αμυνταίου, ως ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2019 – 2020, να εκδηλώσουν  ενδιαφέρον  υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά τους για τις ακόλουθες ειδικότητες :

 

 • Ανωτέρων θεωρητικών μαθημάτων

 • Πιάνου

 • Κλασικής κιθάρας

 • Εγχόρδων

 • Πνευστών

 • Κρουστών

 • Μονωδίας

 • Ελαφρού Τραγουδιού

 • Βυζαντινής Μουσικής

 • Παραδοσιακών οργάνων ( ούτι, ταμπουράς, κανονάκι, σαντούρι, μπουζούκι, κρουστά, πνευστά κ.λ.π.)

 • Μουσικής Προπαιδείας

 • Ακκορντεόν

 • Σύγχρονων οργάνων ( ηλ. Μπάσσο, ηλ. Κιθάρα, ρυθμική κιθάρα, αρμόνιο ).

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ :

 

 1. Δίπλωμα ή Πτυχίο από αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα στην Ελλάδα ή ανώτατη Μουσική σχολή του εξωτερικού στην ειδικότητα του διδασκόμενου μαθήματος.

 2. Για τις ειδικότητες που στερούνται επίσημους τίτλους , βεβαιώσεις ολοκλήρωσης κύκλου σπουδών από Ωδείο ή Μουσική σχολή.

 3. Για τους εμπειροτέχνες κυρίως στις ειδικότητες των παραδοσιακών οργάνων, φάκελος δραστηριοτήτων ή αναλυτικό βιογραφικό.

 

Διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακό άλλης μουσικής ειδίκευσης ή άλλης μη μουσικής ειδικότητας, Πτυχίο άλλης ειδικότητας από Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, Τίτλος ( δίπλωμα / πτυχίο ) άλλης μουσικής ειδίκευσης από ΥΠ.ΠO.Α. ή Ωδείο ή Μουσική σχολή, αποτελούν συνεκτιμώμενα προσόντα και πρέπει να κατατεθούν.

 

Σε περίπτωση τίτλων αλλοδαπής, οι τίτλοι πρέπει να συνοδεύονται από αναγνώριση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ ή άλλου αρμόδιου συμβουλίου ισοτιμιών της ημεδαπής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ταχυδρομικώς τα ακόλουθα δικαιολογητικά από 15η Ιουλίου 2019 μέχρι την 20η Αυγούστου 2019 (σφραγίδα ταχυδρομείου), στην παρακάτω Διεύθυνση: Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Τ.Θ. 113,  Τ.Κ. 53100 Φλώρινα

 

 • Αίτηση

 • Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα

 • Επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων, των τίτλων σπουδών όλων των επιπέδων τα οποία διαθέτουν

 • Βεβαιώσεις εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε μουσικά ιδρύματα και στις παραπάνω ειδικότητες, εφόσον διαθέτουν

 • Φάκελο δραστηριοτήτων (προγράμματα συναυλιών, δισκογραφία, συγγραφικό έργο, επιμορφώσεις κ.λ.π.) εφόσον διαθέτουν.

 

 

Μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε συνέντευξη αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

Ο Πρόεδρος του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

Στέφανος Μπίρος

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Αρχείο ανακοίνωσης: 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τον θάνατο της Ντάνης Δοσίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο της Ντάνης Δοσίου.

Η Ντάνη Δοσίου υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο για την πολιτιστική ζωή του τόπου. Συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του Ωδείου και υπήρξε μέλος του Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 11/01/2019

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ

 

ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ( ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ) ΘΑ EINAI ΚΛΕΙΣΤΟ

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αρχείο ανακοίνωσης: 

Σελίδες