ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

 Εν όψει της έναρξης του εκπαιδευτικού έτους, το Ωδείο ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως προς την αυστηρή τήρηση μέτρων σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 σε δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Πραγματοποιήθηκε γενική απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και των αιθουσών διδασκαλίας.
  • Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού υγιεινής και καθαριότητας.
  • Τροποποιήθηκε η διαρρύθμιση των αιθουσών που φιλοξενούν τα ομαδικά μαθήματα, με τρόπο ώστε να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και να εξασφαλίζεται ο επαρκής αερισμός.
  • Διαμορφώθηκε εκ νέου το πρόγραμμα των θεωρητικών μαθημάτων, με τρόπο που να επιτρέπει στην καθαρίστρια του Ωδείου να εισέρχεται σε κάθε αίθουσα μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος και να διενεργεί τον επιβαλλόμενο καθαρισμό.
  • Λόγω των προαναφερόμενων μέτρων θα ισχύσει ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα με βάση τις προδιαγραφές της. Σας συστήνουμε λοιπόν να προχωρήσετε εγκαίρως σε κράτηση θέσης στο μάθημα και στο τμήμα εκείνο που σας ενδιαφέρει. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

 

Επίσης:

  • Οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου οφείλουν να φορούν προστατευτική μάσκα τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματός τους όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Προς αποφυγή αύξησης του συγχρωτισμού, συστήνεται στους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο Ωδείο, να αποφεύγουν την είσοδο σε αυτό και να το πράττουν μόνο όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο (π.χ. για τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα μουσικής προπαιδείας και τα οποία χρειάζονται συνοδεία έως την αίθουσα διδασκαλίας).
  • Για τον ίδιο λόγο, το Δ.Σ. αποφάσισε τον καταμερισμό του συνολικού κόστους των διδάκτρων σε 5 ισόποσες δόσεις ανά δίμηνο, ώστε η προσέλευση των γονέων στο Ωδείο προς τακτοποίηση των οφειλών τους να περιοριστεί κατά το ήμισυ τουλάχιστον. Φυσικά συστήνεται η χρήση της υπηρεσίας web banking για όσους το προτιμούν.

 

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επιτρέπεται πλέον η διδασκαλία και των πνευστών οργάνων.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι από κοινού θα αντιμετωπίσουμε την δύσκολη και ιδιαίτερη αυτή συνθήκη ως μια πρόκληση να εξαντλήσουμε την προσαρμοστικότητά μας και την επιμονή στο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά σας -τους μαθητές μας- την εκπαίδευση που δικαιούνται.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια ή διευκρίνηση.

 

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

 

Βασίλης Κίτσος

Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας

Φωτογραφίες: