Σεμινάριο "Η διαμόρφωση της σκηνικής εικόνας του μουσικού" - Σεμινάριο πιάνου, με τον Νίκο Ζαφρανά 29 - 30 Μαρτίου 2014

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 29 Μάρτιος, 2014 - 17:00

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εγκαινιάζει τον Α' Κύκλο ομιλιών-συζητήσεων με τον γενικό τίτλο Συμβουλευτική Γονέων.

Πρόκειται για μια σειρά διαλέξεων από εξειδικευμένους επιστήμονες, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης σχετικά με τη διαμόρφωση της πνευματικής και ψυχικής προσωπικότητας των παιδιών τους. Οι συγκεκριμένες διαλέξεις απέχουν πολύ από την συνηθισμένη μορφή των τυπικών ομιλιών, καθώς οι προσκεκλημένοι επιστήμονες μέσω της εμπειρίας τους επιχειρούν να φωτίσουν συγκεκριμένες παραμέτρους, να αναδείξουν άγνωστες πτυχές και να δώσουν χρήσιμα εργαλεία σε ζητήματα που απασχολούν τους γονείς. Η θεματική αφορά στα παιδιά που σπουδάζουν μουσική αλλά και ευρύτερα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας βρεφών, παιδιών και εφήβων. Για το λόγο αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους γονείς του Ωδείου αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ως προς την διαπαιδαγώγηση του παιδιού του. 

Μετά από κάθε ομιλία θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. 

 

Η πρώτη διάλεξη με τίτλο "Νέες όψεις της μουσικής εκπαίδευσης μέσα από τη νευροψυχολογία. Χρήσιμες συμβουλές για γονείς" θα δοθεί από τον Νίκο Ζαφρανά, πιανίστα και λέκτορα μουσικής παιδαγωγικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. στην αίθουσα "Θ.Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 17.00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

 

Νικόλαος Ζαφρανάς (πιάνο)

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε Δίπλωμα Πιάνου με διακρίσεις από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Δόμνας Ευνουχίδου), συνέχισε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊ, ΗΠΑ, (τάξη Ian Hobson) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Γκρατς, Αυστρία, (τάξη W. Kamper), λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Magister artium”. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία και Τσεχία. Είναι ιδρυτικό μέλος των συνόλων Piandaemonium και Transcription Ensemble. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε CD. Εργάστηκε ως μουσικός προετοιμαστής για τη Styriarte (Αυστρία), το ΜΜΘ (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και την Όπερα Θεσσαλονίκης σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και λέκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακαδημαϊκό έτος: 
2013-2014

Φωτογραφίες εκδήλωσης