Σεμινάριο πιάνου - μουσικής δωματίου με την Μερόπη Κολλάρου 10 - 11 Μαΐου 2014

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 10 Μάιος, 2014 (All day)

ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΛΛΑΡΟΥ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (δίπλωμα πιάνου με ειδική διάκριση βραβείου) και της Ακαδημίας Μουσικής Ference Liszt της Βουδαπέστης, όπου μαθήτευσε για πέντε χρόνια δίπλα στον Ference Rados και τον Gyorgy Kurtag που καθόρισαν τη μουσική της πορεία. Μελέτησε στο Βέλγιο με τον Noel Lee (αμερικάνικη μουσική) και τη Rosa Sabater (ισπανική μουσική) καθώς και με άλλους σπουδαίους ερμηνευτές του καιρού μας, όπως ο Leonard Bernstein, Dimitri Baskirof, Maria Cursio, Tomas Vasary.

Η Μερόπη Κολλάρου έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες Ευρωπαϊκές και με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες (Κ.Ο.Θ. , Κ.Ο.Α., ΕΡΑ, Καμεράτα , Ορχήστρα Χρωμάτων) σε συναυλίες και φεστιβάλ (Ηρώδειο, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Joensuu Festival κ.α.) αλλά και σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Σουηδία , η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, για τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα των οποίων έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις σε ένα ευρύ ρεπερτόριο.

Έχει επανηλειμμένα εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συνεργάσθηκε επί σειρά ετών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του. Πολλά είναι τα έργα που έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα (B. Britten, A. Copland,O.Messian, Κ. Νικήτα, Γ. Σισιλιάνου, Θ. Μικρούτσικου Κ. Σφέτσα, του οποίου δισκογράφησε την σουίτα για πιάνο «Το Φως της Κάκτου», «Τραγούδια του Σαχτούρη».) Στις συναυλίες της συνεργάσθηκε ανάμεσα σε άλλους , με μαέστρους όπως ο Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Λευτέρης Χαλκιαδάκης, Βύρων Φιδετζής, Andreas Rentsch, Rolf Reuter, Richard Studt.κ.α. Έχει συμπράξει με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μουσικές παραγωγές έργων των Κurt Weil(Όπερα της Πεντάρας), Βασίλη Τενίδη (Τύχη της Μαρούλας). Η Μερόπη Κολλάρου έχει πλούσια διδακτική δραστηριότητα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία F. Liszt, στο Ωδείο Φ. Νάκας Αθηνών και είναι Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης .Εργάζεται για την οργάνωση θεσμών που προάγουν τη μουσική παιδεία – πολιτισμό στη Θράκη. Διδάσκει σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ακαδημαϊκό έτος: 
2013-2014

Φωτογραφίες εκδήλωσης