Χρήστος Λενούτσος                              

 

Ησιόδου 18, 57019 Περαία Θεσ/νίκης       

Τηλ: 6974564149        

e-mail: christoslenoutsos@yahoo.gr

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη & Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer & Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο ΄΄Magister der Kuenste ( Master of Art)”.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ΄΄Ελένη Μυκονίου΄΄  από την Ακαδημία Αθηνών.

Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος ΄΄Τζίνα Μπαχάουερ΄΄, του υπουργείου ΄΄Επιστημών & ερευνών Αυστρίας’’ καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος ΄΄Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης΄΄.

Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με την συμφωνική ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με την συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Επίσης είναι μέλος του συνόλου PIANDAEMONIUM (6 πιάνα-12 πιανίστες) με το οποίο εμφανίστηκε στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου- Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf  Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.

Διδάσκει πιάνο στο Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας και στο Ωδείο Φλώρινας. Από το 1999-2012 δίδαξε πιάνο στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονία.

 

Διδάσκει: 
Πιάνο