ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ

Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 9 ετών στο ωδείο του Κωνσταντίνου Ματσίγκου με καθηγητή τον Φιλήμονα Καλοτεράκη υπό τον οποίο και πήρε το πτυχίο του βιολοντσέλου με άριστα.

Το 2006 έλαβε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, το 2008 το πτυχίο Αντίστιξης με άριστα όπως κ το 2010 πτυχιο Φούγκας με άριστα με καθηγητή τον Ιωάννη Γράμψα.

Το 2006 πέρασε με πανελλήνιες στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου και φοίτητε στην κατεύθυνση ειδίκευσης βιολοντσέλου από το πρώτο έτος των σπουδών του με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα. Έχει παρακολουθήσει επίσης σειρά σεμιναρίων - μαθημάτων με τον αείμνηστο αμερικανό καθηγητή Martin Hornstein πρώην μέλος του Altenberg trio, στην Αυστρία.  

ΕΡΓΑΣΙΑ: Εργάστηκε από τον Ιανουάριο του 2008 στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό ωδείο Γιαννιτσών σαν καθηγητής βιολοντσέλου και θεωρητικών , όπως και στο δημοτικό Έδεσσας, σαν καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου. Από τον σεπτέμβρη του 2012 εργάζεται στο Περιφερειακό ωδείο Φλώρινας, το Σύγχρονο ωδείο Λάρισας, και το ωδείο Music Art στην Κοζάνη πάντα με την ευθύνη του τμήματος βιολοντσέλου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ: Διατηρεί συνεργασία με τη Σύγχρονη Ορχήστρα Λάρισας, τη συμφωνική ορχήστρα του Α.Π.Θ., την Ορχήστρα Δωματίου Θεσσαλονίκης και με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Διδάσκει: 
Βιολοντσέλο
Μουσική Δωματίου