Ημερομηνία | Σάββατο, 6 Φεβρουάριος, 2016 – 18:00 |
Πρόγραμμα | Αρχείο |
Ακαδημαϊκό έτος | 2015-2016 |
Transcription Ensemble
Φλώρινα, 6 Φεβρουαρίου 2016 6 μ.μ.
Αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος”
Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας
Jean–Baptiste Loeillet de Gant (1688 – 1720)
Trio Sonata σε σι ελάσσονα
Σε μεταγραφή του Alexander Beon (ca.1862-1912) για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο (1912)
Largo
Allegro
Adagio
Allegro con spirito
Joseph Haydn (1732 – 1809)
Trio για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σολ μείζονα, Hob. XV/No. 25 “Zingarese”
Andante
Poco Adagio
Rondo all’ Ongarese – Presto
Piotr Ilitch Tchaikovsky (1840 – 1893)
Από τις «Εποχές» Op. 37a, μια σύνθεση του 1876, σε μεταγραφή για Piano Trio (βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο) από τον Aleksandr Gedike (1877-1957)
Ð Ιούνιος: Βαρκαρόλλα (Июнь: Баркаролла)
Andante cantabile
Ð Σεπτέμβριος: Το κηνύγι (Сентябрь: Охота)
Allegro non troppo
Ð Δεκέμβριος: Χριστούγεννα (Декабрь: Святки)
Astor Piazzola (1921 – 1992)
Από τις Τέσσερις Εποχές «Cuatro Estaciones Porteñas», σε μεταγραφή για Piano Trio από τον Jose Bragato
- Φθινόπωρο “Otoño Porteño” (Buenos Aires Autumn)
(1969)
Βιογραφικό Σημείωμα
Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους, Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.
Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται η σολιστική εμφάνισή του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ (1/2015), η εμφάνιση στα πλαίσια του Φεστιβάλ NIMUS της Σερβίας και στο Szczecin της Πολωνίας (8/ & 10/2015), η συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και 48ο Φεστιβάλ «Δημητρίων» με χρήση πολυμέσων όπου παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα αριστουργήματα ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής από τη Ρωσική Πρωτοπορία το 20ου αι. (με συνεργασία της Τ. Κουλίεβα στην απαγγελία και της Anna Nechaeva από το Bolshoi της Μόσχας στο τραγούδι), η διάκρισή του ως “Ensemble in Residence” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του Concertino του Bohuslav Martinů με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η χρήση ζωντανού ηχητικού υλικού από συναυλία του Συνόλου στη μουσική επένδυση του Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη “Ένα βήμα μπροστά”, καθώς και εμφανίσεις σε αίθουσες και θεσμούς, όπως οι: Tate Modern του Λονδίνου, Μουσείο Reina Sofía της Μαδρίτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εθνική Πινακοθήκη στον “Κύκλο Μουσικής Δωματίου” της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, E.B.U. (European Broadcasting Union), Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία) κ.α. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το Σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.