Συναυλία κλαρινέτου και κουαρτέτου εγχόρδων

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 15 Μάιος, 2011 - 20:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΛΑΡΙΝΕΤΙΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Την Κυριακή 15  Μαΐου στις 8:00 μ.μ.  το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία μουσικής δωματίου με τους Δημήτρη Παπαïωακείμ κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων που απαρτίζεται από τους  Εύη  Δελφινοπούλου βιολί ,Πόπη Μυλαράκη βιολί, Δημοσθένη Φωτιάδη βιόλα και Δημήτρη Πολυζωίδη βιολοντσέλο.  

Δημήτρης Παπαϊωακέιμ

Ο Δημήτρης Παπαϊωακέιμ κατάγεται από την Φλώρινα. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκινάει της μουσικές σπουδές του στο πιάνο. Στα δέκα ξεκινάει μαθήματα κλαρινέτου στο σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης . Το 1998 αποφοιτει με βαθμό άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση. Συνεχίζει τις σπουδές του στο κλαρινέτο στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμημα μουσικής επιστήμης και τέχνης-ειδίκευση κλαρινέτου). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα  master class με διεθνούς φήμης κλαρινετίστες (Α. Popa  B. Kovacs , P.Radev  D. Campell και άλλους).Έχει συνεργαστεί με την κρατική και τη δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ,με την όπερα Θεσσαλονίκης ,την Νέα συμφωνική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα του ΑΠΘ , την Sani festival international orchestra, την ορχήστρα  symphonieta της Σόφιας και την διεθνή Συμφωνική ορχήστρα του Φεστιβάλ της Μούρθια .Ως σολίστ έχει συμπράξει με την ορχήστρα του ΑΠΘ στην Ελλάδα και την Ισπανία και με τη Φιλαρμονική του Vidin στη Βουλγαρία. Έχει εμφανιστεί στην ελληνική και τη διεθνή ( Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο) μουσική σκηνή. Το 2001 στο Konzert Haus του Βερολίνου εμφανίστηκε με τη συμφωνική ορχηστρα του Α.Π.Θ. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδυκτίου και ραδιοφώνου σε πολλές χώρες και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Συμμετείχε στην ηχογράφηση έργων του Μίκη Θεοδωράκη υπο τη διεύθυνση του ιδίου, έργων Mozart, Haydn, Σκαλκώτα καθώς και σε ηχογράφηση μουσικής για παραμύθια. Έχει διδάξει κλαρινέτο στα μουσικά σχολεία Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κατερίνης, στο δημοτικό ωδείο Έδεσσας και το Αστρινίδειο ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος και του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης.

Εύη  Δελφινοπούλου

Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κ. Πατσαλίδη και στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Graz της Αυστρίας, στην τάξη του καθηγητή Χρ. Πολυζωίδη. Διετέλεσε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Graz. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του «Τρίο Θεσσαλονίκης». Από το 1993 είναι καθηγήτρια βιολιού στο Κ.Ω.Θ.

Πόπη Μυλαράκη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο  Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κ. Βάμβα, και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκράτς της Αυστρίας με καθηγητή τον Χρήστο Πολυζωίδη. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πόλεις της Ελλάδας και στο Εξωτερικό. Ηχογράφησε για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ήταν καθηγήτρια  βιολιού στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης από το 1999-2009. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2002.

Δημοσθένης  Φωτιάδης

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας Δίπλωμα Βιόλας, και πτυχία Ενοργάνωσης, Αρμονίας και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές του στη Hochschule für musik Detmold και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου και αποφοίτησε λαμβάνοντας πτυχίο με άριστα και ειδίκευση βιόλα. Έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι μέλος του «ANIMUS Quartet», της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και από το 1997 καθηγητής βιόλας, μουσικής δωματίου και διευθυντής της ορχήστρας στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Πολυζωίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Μ. Καζαμπάκα και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκράτς της Αυστρίας με καθηγητές τους Ι. Χρονόπουλου και F. Múller. Έχει μελετήσει με διεθνούς φήμης καθηγητές και σολίστες όπως οι F. Sellheim, P. Tortelier, Frischenschlagen, K. Killian κ.α. Από το 1995 έως το 2001 κατείχε τη θέση του Α΄ κορυφαίου τσελίστα  στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1992 είναι τακτικό μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Θ., τη Σ.Ο.Δ.Θ. και την Ορχήστρα  Pro Musica. Εμφανίστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Από το 1993 είναι καθηγητής βιολοντσέλου στο Κ.Ω.Θ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει το αριστουργηματικό και το σπάνια παιζόμενο κουιντέτο του Mozart για κλαρινέτο και έγχορδα Και 2 κουαρτέτα εγχόρδων του Beethoven .

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας . Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Πρόγραμμα: 
Ακαδημαϊκό έτος: 
2010-2011

Φωτογραφίες εκδήλωσης