Η Βιολέττα Λούστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι λαμβάνοντας Πτυχίο Αρμονίας και Δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Σπούδασε με υποτροφία του Ωδείου Φλώρινας στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg της Γερμανίας, κοντά στη διεθνούς φήμης καθηγήτρια Cheryl Studer. Το 2012 έλαβε τον τίτλο «Diplom-Musikerin» στην κατεύθυνση Musiktheater και το 2014 τον τίτλο «Master of  Performance». 

 

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, έχοντας επίσης παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος, στην κατεύθυνση «Πολιτισμικές σπουδές και νέες Τεχνολογίες».

 

Παρακολούθησε Masterclasses τραγουδιού με τους Cheryl Studer, Marie-Paule Hallard, Frieder Bernius, Laurent Pillot, Manfred Roth, Σοφία Κυανίδου, Κατερίνα Καρατζά.

 

Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπερας στους ρόλους της Lady Billows (Albert Herring του B.Britten), Zweite Norn και Gutrune (Götterdämmerung  του R.Wagner), Contessa (Le Nozze di Figaro του W.A.Mozart), Zweite Dame (Zauberflöte του W.A.Mozart), Venere (Orfeo του Luigi Rossi), Dido (Dido & Aeneas του H.Purcell), Tchang –Haitang (Der Kreidekreis του Alexander von Zemlinsky), Dackel (Das schlaue Füchslein του L.Janacek), Desdemona (Otello του G.Verdi), Mutter (Hänsel und Gretel του E.Humperdinck ) αλλά και σαν χορωδός στην όπερα Rake’s Progress του I.Stravinsky καθώς και στα ορατόρια «Jahreszeiten» του J.Haydn και «Messe Solenelle» του Louis Verne.

 

Διδάσκει στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στο Ωδείο Φ.Νάκας Θεσσαλονίκης.

 

Διδάσκει: 
Μονωδία